Μεταφέρετε την κουζίνα σας στο Cloud

Cloud Kitchen Cloud Kitchen
Arthur Ansel
Global Application Expert Kitchen Care
Feb 02, 2022

Τα επιτυχημένα εστιατόρια προσελκύουν πελάτες μέσα από εντυπωσιακά μενού, εξαιρετική εξυπηρέτηση και μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Αλλά αυτά που συμβαίνουν στο παρασκήνιο μπορούν είτε να απογειώσουν είτε να καταρακώσουν μια επιχείρηση. Στις ημέρες μας, η τεχνολογία μεταμορφώνει τη διαδικασία πλυσίματος των πιάτων και οι μάνατζερ των εστιατορίων κατανοούν ότι τα συστήματα παρακολούθησης μέσω cloud μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του καθαρισμού, να αυξήσουν τον χρόνο λειτουργίας και την ικανοποίηση των πελατών και να προστατεύσουν τη φήμη της επιχείρησής τους.

 

Ο κύκλος πλύσης των πιάτων

 

Το πλύσιμο των πιάτων στην κατάλληλη θερμοκρασία, για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα και με τη σωστή δόση απορρυπαντικού και μηχανικής πίεσης συμβάλλει στη διατήρηση της υγιεινής και στον έλεγχο του κόστους. Από κοινού, οι παράγοντες αυτοί είναι γνωστοί ως ο κύκλος του Sinner. Αν αυξηθεί ένα στοιχείο, τότε πρέπει να μειωθεί κάποιο άλλο για να διασφαλιστεί ότι τα πιάτα βγαίνουν από το πλυντήριο πεντακάθαρα, ενώ παρατείνεται συγχρόνως η διάρκεια ζωής του εξοπλισμού και μειώνεται το ποσοστό των σπασμένων πιάτων.

 

Η τεχνολογία σε δράση

Με τη δύναμη του Internet of Things (IoT), έχετε πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο το πλύσιμο των πιάτων. Τα συστήματα που βασίζονται στο cloud παρέχουν αναφορές σχετικά με τον αριθμό των κύκλων πλύσης, τη χρήση νερού, ενέργειας και απορρυπαντικών, την υγιεινή και τη συμμόρφωση και πολλά ακόμη. Τα συνδεδεμένα συστήματα έχουν δυνατότητα αποστολής ειδοποιήσεων για χαμηλά επίπεδα απορρυπαντικού και λαμπρυντικού, για σκληρό νερό που προκαλεί εναποθέσεις αλάτων ή προβλήματα στην ισορροπία του Sinner Circle. Ορισμένα συστήματα μπορούν ακόμη και να δώσουν πληροφορίες για διορθωτικές ενέργειες για να βοηθήσουν τους μάνατζερ με την επίλυση προβλημάτων.

 

Τα συστήματα παρακολούθησης στο cloud παρέχουν πολλά οφέλη για τα εστιατόρια, όπως:

Συνέχεια των εργασιών: Τα συστήματα βελτιώνουν σημαντικά την ορατότητα της διαδικασίας πλύσης. Οι πληροφορίες που τίθενται στη διάθεση των μάνατζερ επιτρέπουν τη διόρθωση των όποιων θεμάτων αμέσως μόλις προκύπτουν ή ακόμη και πριν καν εκδηλωθούν. Τα δαπανηρά και σοβαρά προβλήματα αποφεύγονται και ο χρόνος λειτουργίας της κουζίνας μπορεί να αυξηθεί δραματικά.

 

  1. Μεγαλύτερη συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής: Οι χαμηλές θερμοκρασίες ξεβγάλματος μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την παραμονή βακτηρίων πάνω στα πιάτα. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες πρόπλυσης μπορεί να σταθεροποιήσουν ακόμα περισσότερο τα κατάλοιπα των τροφών στα πιάτα. Το σύστημα παρακολούθησης εγγυάται τη χρήση των σωστών θερμοκρασιών για την αφαίρεση των τροφών και την απομάκρυνση των υπολειμμάτων απορρυπαντικού.
  2. Βελτιστοποιημένη χρήση νερού, ενέργειας και απορρυπαντικού: Αν η θερμοκρασία ξεβγάλματος είναι πολύ υψηλή ή το ξέβγαλμα διαρκέσει περισσότερη ώρα απ' όσο πρέπει, υπάρχει σπατάλη απορρυπαντικού, νερού και ενέργειας. Διατηρώντας τις ισορροπίες του κύκλου του Sinner, τα εστιατόρια μπορούν να περιορίσουν τη χρήση πόρων και να μειώσουν τις δαπάνες.
  3. Αυξημένη αποδοτικότητα εργασίας: Η εργασία αναλογεί σε σημαντικό ποσοστό των δαπανών στις επαγγελματικές κουζίνες. Ένα σύστημα που παρέχει ορατότητα της διαδικασίας πλύσης των πιάτων σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει στους υπεύθυνους διαχείρισης να εντοπίζουν έγκαιρα τα προβληματικά σημεία και να εκπαιδεύουν επιτόπου το προσωπικό.
  4. Μείωση των επαναπλύσεων: Όταν δεν επιτυγχάνεται το επιθυμητό επίπεδο καθαριότητας μετά την αρχική πλύση, τα πιάτα πρέπει να πλυθούν ξανά. Τα συστήματα που συνδέονται στο cloud ισορροπούν τα στοιχεία που απαρτίζουν τον κύκλο του Sinner, για καθαρά πιάτα με την πρώτη φορά.
  5. Λιγότερα σπασίματα: Όταν ένα πλυντήριο πιάτων μένει προσωρινά εκτός χρήσης ή δεν λειτουργεί όπως πρέπει, το προσωπικό πρέπει να πλύνει χειρωνακτικά τα πιάτα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες σπασίματος. Ένα σύστημα βασισμένο στο cloud μπορεί να εντοπίσει πότε ένα πλυντήριο χρειάζεται αφαλάτωση ή σέρβις, επιτρέποντας στους μάνατζερ να διατηρούν την ομαλή λειτουργία και να μειώνουν την ανάγκη χειρωνακτικού πλυσίματος.

 

Με έξυπνες λύσεις IoT, οι μάνατζερ των υπηρεσιών εστίασης μπορούν να μένουν ήσυχοι ότι οι διαδικασίες καθαρισμού των πιάτων εξελίσσονται ομαλά. Η καλύτερη επίγνωση των διαδικασιών λειτουργίας στους χώρους του προσωπικού όχι μόνο βελτιώνει την αποδοτικότητα και μειώνει τις δαπάνες, αλλά βοηθά τα εστιατόρια να διατηρούν την καλή φήμη της επωνυμίας τους και να βλέπουν τους πελάτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα IntelliDish™ της Diversey για επαγγελματικά πλυντήρια, επισκεφτείτε τη σελίδα του Intellidish.