Μια νέα διάσταση στα ελαστικά δάπεδα

Terrazzo Floor Terrazzo Floor
Ryan Greenawald
Director – Facilities and Machines Marketing
May 31, 2023

Τα ελαστικά δάπεδα χρησιμοποιούνται συχνά σε σχολικά κτίρια χάρη στη μεγάλη ανθεκτικότητα και τη διάρκεια που προσφέρουν και στη δυνατότητα ανανέωσης τους. Αυτό το φιλικό για το περιβάλλον υπόστρωμα διαθέτει αντοχή συμπίεσης σχεδόν 350 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. Τα ελαστικά δάπεδα είναι κατά κανόνα από μη πορώδες υλικό που δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων ή τη συγκέντρωση υγρασίας, με αποτέλεσμα να αποτελεί ιδιαιτέρως υγιεινή επιλογή. Σε αντίθεση με τους τάπητες, το VCT ή το ξύλο, τα ελαστικά δάπεδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα χρειαστούν ποτέ αντικατάσταση, ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται σε περιοχές αυξημένης κίνησης.

 

Ωστόσο, παρά την εξαιρετική του ισχύ, το υπόστρωμα αυτό παρουσιάζει μια σειρά από μοναδικές προκλήσεις. Είναι σημαντικό οι υπεύθυνοι διαχείρισης κτιρίων να γνωρίζουν καλά τα χαρακτηριστικά των ελαστικών δαπέδων και να εφαρμόζουν έξυπνες λύσεις για τη συντήρησή τους.

 

Προκλήσεις ελαστικών δαπέδων

Τα ελαστικά δάπεδα είναι επιρρεπή σε ρωγμές, σπάσιμο ψηφίδων, σταδιακή διάβρωση και ψαθυρότητα, παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τόσο την αίσθηση όσο και την εμφάνιση του υποστρώματος. Οι εποχικές ρυπαντικές ουσίες μπορούν επίσης να έχουν επιζήμια επίδραση σε αυτά τα δάπεδα. Για παράδειγμα, η ρίψη αλατιού γύρω από τις εισόδους των κτιρίων μπορεί να φθείρει το μωσαϊκό. Είναι σημαντικό οι υπεύθυνοι διαχείρισης να μένουν μακριά από απορρυπαντικά με αμμωνία και οξέα, αλκαλικά καθαριστικά και σκληρά επιθέματα τριψίματος, καθώς προκαλούν αλλοίωση του δαπέδου.

 

Αν και η προστατευτική επίστρωση και άλλα προγράμματα αποκατάστασης μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη των λεκέδων, χρειάζονται εξειδικευμένη εργασία και χρήματα για περιοδική συντήρηση που μπορούν γρήγορα να προσθέσουν αρκετό κόστος. Ευτυχώς, η αναβάθμιση της εμφάνισης και της καθαριότητας του μωσαϊκού σας δεν είναι ανάγκη να σας επιβαρύνει με εργασία, κόστος ή αναστάτωση.

 

Η αξία των διαμαντιών

Μπορείτε να διατηρήσετε το ελαστικό σας δάπεδο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, χρησιμοποιώντας τσόχες με διαμάντι σχεδιασμένα για τριπλάσια διάρκεια έναντι των συμβατικών τσοχών. Αυτές οι τσόχες καθαρίζουν και γυαλίζουν συγχρόνως το δάπεδο χωρίς τη χρήση χημικών, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου και χρημάτων, ενώ εξασφαλίζουν αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας, προστατεύοντας την εικόνα των εγκαταστάσεών σας.

 

Αν και πρόκειται για ένα από τα πιο σκληρά ορυκτά στη γη, τα διαμάντια έχουν απαλή και αποτελεσματική δράση καθ' όλη τη διάρκεια ζωής της τσόχας. Δισεκατομμύρια μικροσκοπικά διαμάντια έχουν ενσωματωθεί σε μια τσόχα που προσαρμόζεται εύκολα και αναλαμβάνει τη μικρο-στίλβωση των δαπέδων, κάνοντάς τα πιο ανθεκτικά στη βρωμιά χωρίς την ανάγκη για χρονοβόρες ή περίπλοκες διαδικασίες πολλών σταδίων. Ανακαλύψτε τη σειρά τσοχών για καθημερινό έως βαθύ καθαρισμό και αποκατάσταση δαπέδου σε διαφορετικά χρώματα, ώστε το προσωπικό σας να μπορεί να αναγνωρίσει εύκολα ποια τσόχα πρέπει να τοποθετήσει στο μηχάνημα ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Φροντίδα Ελαστικού Δαπέδου

Στα σχολεία μπορούν γρήγορα να αναπτυχθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την εξάπλωση μικροβίων και βακτηρίων καθώς και επιμολυντικών ουσιών που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επομένως είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζεται μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία τακτικού καθαρισμού που εξασφαλίζει συγχρόνως τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι τσόχες καθαρισμού με διαμάντια είναι μια απλή, οικονομικά αποδοτική και περιβαλλοντικά φιλική προσέγγιση για πιο καθαρά, πιο ασφαλή ελαστικά δάπεδα στις εγκαταστάσεις σας.

 

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας για τη Φροντίδα Δαπέδων και μάθετε πώς η Diversey μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στα ελαστικά σας δάπεδα.