Πιο έξυπνη αγορά και φροντίδα ιματισμού

Linen Purchase Linen Purchase
Avril Patterson
Global Application Expert Fabric Care
May 31, 2023

Σύμφωνα με τον: Avril Patterson - Ειδικός παγκόσμιων εφαρμογών, Φροντίδας Ιματισμού 

και τον Duncan Dorrell - Ειδικός εφαρμογών NAM, Φροντίδας Ιματισμός

 

Είτε ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, όλοι οι επισκέπτες θέλουν να αισθάνονται ότι το ξενοδοχείο τους είναι ένα άνετο δεύτερο σπίτι μακριά από το δικό τους. Ένας τρόπος που εξασφαλίζει μια ζεστή διαμονή για τους επισκέπτες σας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας λευκών ειδών, όπως πετσέτες και σεντόνια. Τα ξενοδοχεία είναι σημαντικό να οργανώνουν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αγοράς και συντήρησης ιματισμού που διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες θα απολαύσουν τη διαμονή τους και θα θελήσουν να κάνουν ξανά κράτηση στο μέλλον.

 

Ο αντίκτυπος της κακής ποιότητας του ιματισμού

 

Τα λευκά είδη των ξενοδοχείων μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην εικόνα της επωνυμίας, τα κέρδη και τη βιωσιμότητα.

  • Φήμη της επιχείρησης Ανεξάρτητα από την τιμή του δωματίου, η ύπαρξη φθαρμένων πετσετών στο μπάνιο ή  σεντόνια κακής ποιότητας στα δωμάτια δεν είναι ποτέ αποδεκτή πρακτική. Ο ιματισμός μπορεί να γίνει δυσάρεστη καθώς μπορεί να λεκιάζονται, συρρικνώνονται ή σχίζονται πολύ πιο εύκολα ύστερα από μερικά πλυσίματα, δίνοντας στους επισκέπτες κακή εικόνα για την φήμη της επιχείρησή σας.
  • Κέρδη. Σύμφωνα με την Ένωση υπηρεσιών εκμίσθωσης ειδών υφαντουργίας των ΗΠΑ (TRSA), η αντικατάσταση του ιματισμού μπορεί να επιβαρύνει μια επιχείρηση έως 25%, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό κόστος οποιουδήποτε πλυντηρίου.[1]  Ο ιματισμός κακής ποιότητας έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, οδηγώντας σε υψηλότερο κόστος αντικατάστασης. Αν και κάποια ξενοδοχεία δεν θέλουν να διαθέσουν υψηλότερα ποσά για λευκά είδη, αυτό τελικά παρέχει εξοικονόμηση κόστους σε βάθος χρόνου. Για ένα ξενοδοχείο 400 δωματίων, ένα επαγγελματικό σύστημα διαχείρισης και φροντίδας λευκών ειδών μπορεί να εξοικονομήσει 14.000$ – 22.000$ ετησίως.  
  • Βιωσιμότητα. Μολονότι το 95% των ειδών υφαντουργίας είναι ανακυκλώσιμα, στις ΗΠΑ ανακυκλώνεται επί του παρόντος μόλις το 15%.[2]Όταν τα ξενοδοχεία δεν επενδύουν σε λευκά είδη μεγάλης αντοχής και διάρκειας, αυτά τα είδη απαιτούν συχνότερα απόρριψη και αντικατάσταση. Επιπλέον, η καλλιέργεια βαμβακιού δεν είναι μια διαδικασία φιλική προς το περιβάλλον, καθώς απαιτεί τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού, παρασιτοκτόνων και ζιζανιοκτόνων για να επιτευχθούν υψηλές σοδειές. Η χρήση ιματισμού ανώτερης ποιότητας μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ανάγκης για συνεχή αντικατάσταση.

 

Επιλογή και φροντίδα ιματισμού

Ένα πρόγραμμα αγοράς και συντήρησης ιματισμού είναι κλειδί για λευκά είδη που θα λατρέψουν οι επισκέπτες και θα εξασφαλίσουν διάρκεια στον χρόνο. Κατά την αγορά και τη φροντίδα ιματισμού, σας συνιστούμε να εφαρμόζετε τις εξής βέλτιστες πρακτικές:

  1. Ελέγξτε την αρχική ελαστικότητα του υφάσματος. Εξετάστε προσεκτικά την αντοχή του υφάσματος τόσο στην κάθετη όσο και στην οριζόντια κατεύθυνση, ώστε να μην φθαρεί εύκολα κατά τη διάρκεια των πλύσεων σε υψηλές ταχύτητες ή στο ξεφόρτωμα.
  2. Έχετε υπόψη ότι τα λευκά είδη αποτελούνται από μείγμα διαφορετικών υφασμάτων. Τα 100% βαμβακερά σεντόνια είναι πιο άνετα σε σχέση με τον συνδυασμό πολυεστέρα/βαμβακιού. Αν και τα σεντόνια από πολυεστέρα και βαμβάκι έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, το πρώτο ζητούμενο είναι η άνεση των επισκεπτών. Ο πολυεστέρας μπορεί επίσης να δυσκολέψει των αφαίρεση λιπαρών λεκέδων.
  3. Φροντίστε να μην έρχονται τα λευκά είδη σε επαφή με αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Σε περίπτωση επαφής του ιματισμού με αιχμηρά αντικείμενα, όπως μεταλλικές πλάκες στον κάδο του πλυντηρίου, φθαρμένα καρότσια μεταφοράς ή αιχμηρά αντικείμενα αναμεμειγμένα με τα σεντόνια και τις πετσέτες κατά την έναρξη της πλύσης, ο ιματισμός μπορεί να σχιστεί.
  4. Εφαρμόστε μια διαδικασία πλύσης που ελαχιστοποιεί τις φθορές. Η χρήση των κατάλληλων προϊόντων και διαδικασιών μειώνει τις φθορές κατά τη διάρκεια της πλύσης και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ιματισμού. Για παράδειγμα, η πλύση σε χαμηλότερες θερμοκρασίες προκαλεί μικρότερη φθορά.

 

Καλύτερης ποιότητας ιματισμός

Είτε προσφέρετε πολυτελείς είτε οικονομικότερες υπηρεσίες, ή μια ενδιάμεση λύση, είναι σημαντικό να παρέχετε στους επισκέπτες σας ποιοτικά σεντόνια και πετσέτες. Η ανάπτυξη και η εφαρμογή ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος αγοράς και συντήρησης ιματισμού θα συμβάλει στην πρόληψη των συνηθέστερων παραπόνων για τα λευκά είδη και θα αυξήσει την ικανοποίηση και την προθυμία των επισκεπτών να κάνουν ξανά κράτηση στο μέλλον.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις καθαρισμού ή τη συμβουλευτική υπηρεσία αγοράς ιματισμού της Diversey, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.diversey.com/solution-finder/laundry-solutions και https://www.diversey.com/diversey-care/linen-purchase-consultancy.

 


[1]http://www.trsa.org/sites/default/files/uploads/documents/linen_loss_trsa_paper.pdf
[2]http://www.ahla.com/Green.aspx?id=36228