Πώς να μειώσετε την χρήση πλαστικού με οικολογικά πιστοποιημένα προϊόντα καθαρισμού

Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να μειώσουν την χρήση πλαστικού με προϊόντα καθαρισμού φιλικότερα προς το περιβάλλον 

 How to reduce plastic usage with eco cleaning products  How to reduce plastic usage with eco cleaning products
Antoine Rocourt Diversey
European Marketing Director Sustainable Development
Jun 02, 2023

Γνωρίζατε ότι η υιοθέτηση λύσεων καθαρισμού που έχουν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον μπορεί να βελτιώσει την επιχείρησή σας με διάφορους τρόπους;

Σύμφωνα με την Μελέτη "Many Shades of Green" ,το 50% των επιχειρήσεων σε 15 μεγάλες αγορές προτιμούν να χρησιμοποιούν επιχειρήσεις με "καλή περιβαλλοντική φήμη". 

Ως εκ τούτου, η κατανόηση και η προθυμία χρήσης βιώσιμων προϊόντων μπορεί να οδηγήσει την επιχείρησή σας σε νέα επίπεδα.

Για να συμμορφωθεί η επιχείρησή σας με τους κανονισμούς της ΕΕ και, με τη σειρά της, να απευθύνεται σε υποψήφιους πελάτες, πρέπει να κατανοήσετε τη βιωσιμότητα.

Η έκθεση Brundtland (που ανατέθηκε από τον ΟΗΕ μετά τα περιβαλλοντικά ζητήματα που τέθηκαν στη διάσημη Διάσκεψη της Στοκχόλμης το 1972) ορίζει τη βιωσιμότητα ως:

«Ανάπτυξη που καλύπτει τις ανάγκες του παρόντος, χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες».

Αυτό σημαίνει ότι οι βιώσιμες αποφάσεις θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στους ανθρώπους, τον πλανήτη και τα κέρδη με αυτή τη σειρά.

savings. Για αυτό, οι επιχειρήσεις πρέπει να αναπτύξουν μια στρατηγική καθαρισμού που να εστιάζει στην εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και λειτουργίας.

Το να διατρέξουμε στην καρδιά αυτών των τριών στρατηγικών στόχων είναι ένα θεμελιώδες ερώτημα:πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να μειώσουν τη χρήση πλαστικού; Το πλαστικό είναι ένα σημαντικό και συχνά αναπόφευκτο μέρος της βιομηχανίας βιομηχανικού καθαρισμού, επομένως οποιαδήποτε στρατηγική πρέπει να στοχεύει στη μείωση της χρήσης και των επιπτώσεών του.

 

Γιατί είναι σημαντικό να μειωθεί η χρήση πλαστικού;

Το ίδρυμα Ellen MacArthur Foundation σημειώνει ότι η ποσότητα πλαστικού στους ωκεανούς μας θα υπερβαίνει τη συνολική ποσότητα βιομάζας ψαριών έως το 2050. Για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για το περιβάλλον, οι στόχοι της ΕΕ αναφέρουν ότι όλα τα πλαστικά θα πρέπει έως το 2030 όλα τα πλαστικά να είναι επναχρησιμοποιήσιμα ή ανακυκλώσιμα.   Ως επιχείρηση, πρέπει να θυμάστε αυτά τα πράγματα όταν σκέφτεστε πώς να μειώσετε την ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιείτε.

Όποτε είναι δυνατόν, στοχεύουμε να αφαιρέσουμε το πλαστικό από τις δραστηριότητές μας και είναι πιθανό η επιχείρησή σας να έχει παρόμοιους στόχους. Ωστόσο, σε περιπτώσεις που δεν μπορείτε να εξαλείψετε εντελώς το πλαστικό από τις λειτουργίες σας, η μείωση είναι ο στόχος μας. Η Diversey ακολουθεί αυτό το απλό σύνθημα: Reduce. Reuse. Recycle. Rethink. Αυτό το κάνουμε χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενα οργανικά υλικά στα προϊόντα μας.

 

How to reduce plastic in cleaning

Προσφέρουμε επίσης προϊόντα καθαρισμού που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα, τους απαιτούμενους όγκους και το κόστος μεταφοράς. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να μειώσετε τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης ως επιχείρηση στις ακόλουθες ενότητες.

 

Είναι δυνατόν να μειωθεί η χρήση πλαστικού στον καθαρισμό;

Ο καθαρισμός που γίνεται με συνείδηση στο περιβάλλον περιλαμβάνει την εξάλειψη ή την μείωση του πλαστικού κατά τις διαδικασίες καθαρισμού. Πώς μπορούμε να μειώσουμε το πλαστικό μιας χρήσης στον καθαρισμό; How can we reduce single-use plastic in cleaning? Εξετάζοντας πώς να μειώσουμε την καθημερινή χρήση πλαστικών στις επιχειρήσεις, πρέπει να εστιάσουμε σε τέσσερις βασικούς τομείς.

 

 1. Χρήσιμοποιήστε συμπυκνωμένα προϊόντα

Τα συμπυκνωμένα προϊόντα της Diversey σε μπουκάλι μπορούν να αραιωθούν πολλές φορές. Αυτό σημαίνει ότι οι ψεκαστήρες που περιέχουν το διάλυμα καθαρισμού επαναχρησιμοποιούνται πολλές φορές αντί για μια, όπως γίνεται με τα κοινά έτοιμα προς χρήση προϊόντα.

 

2. Χρησιμοποιήστε δοσομετρικό εξοπλισμό για να αραιώσετε τα συμπυκνωμένα προϊόντα 

Cleaning products dilution

Ο ειδικός δοσομετρικός εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με αμπούλες όπως αυτές των SafePack. Αυτά τα συστήματα δοσολόγησης κάνουν πιο εύκολη την αραίωση των συμπυκνωμένων προϊόντων, και επομένως, μειώνουν τα απορρίμματα συσκευασίας και αποφεύγουν την υπερβολική δόση του προϊόντος. Αυτό μειώνει το κόστος και τον αντίκτυπο της εταιρείας σας στο περιβάλλον.

 

3. Χρησιμοποιήστε συσκευασίες που μπορούν να ανακυκλωθούν 

Χρησιμοποιήστε συσκευασίες που μπορούν να ανακυκλωθούν. Το πλαστικό από τη συσκευασία στη συνέχεια επαναχρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέας συσκευασίας. Οι αμπούλες SafePack της Diversey είναι κατασκευασμένες από έναν μόνο τύπο πλαστικού. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να απορριφθούν ως πλαστικά απόβλητα και να ανακυκλωθούν. Επιπλέον, οι αμπούλες SafePack είναι κατασκευασμένες από ένα μόνο φύλλο πλαστικού. Ένα φύλλο φυσιέται σε πολλαπλές θήκες, έτσι δεν υπάρχουν απορρίμματα. 

 

4. Χρησιμοποιήστε προϊόντα που φτιάχνονται από ανανεώσιμες πηγές 

Τα προϊόντα καθαρισμού πρέπει να παρασκευάζονται από όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά. Όταν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες, όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά θα πρέπει να προέρχονται από φυτικά και όχι από ορυκτά υλικά. Τα προϊόντα SURE της Diversey παρασκευάζονται κυρίως από φυτικές ανανεώσιμες πηγές.

 

Φιλικός προς το περιβάλλον καθαρισμός & πιστοποιήσεις 

Η Diversey δεσμεύεται να αναπτύσσει βιώσιμες λύσεις που υποστηρίζουν τους στόχους σας και ανεβάζουν τον πήχη στη βιωσιμότητα. Εδώ και δεκαετίες. Είμαστε μέλος του Χάρτη Βιωσιμότητας A.I.S.E. για τον Βιώσιμο Καθαρισμό και έχουμε κερδίσει διάφορα βραβεία για τις πρωτοβουλίες αειφορίας και τα βιώσιμα είδη καθαρισμού.

Είναι σύνηθες να αναφερόμαστε σε πράγματα που πιστεύουμε ότι είναι "καλά για το περιβάλλον" ως "φιλικά προς το περιβάλλον". Δυστυχώς, η παραγωγή έχει πάντα αντίκτυπο στο περιβάλλον όσον αφορά τις εκπομπές άνθρακα. Διερευνούμε όλα τα μέτρα για την ελαχιστοποίηση αυτού του αντίκτυπου, καθώς και εξετάζουμε προϊόντα και λύσεις για τους πελάτες που μπορούν να έχουν συνολικά καθαρό θετικό αντίκτυπο, για παράδειγμα μειώνοντας σημαντικά τη χρήση νερού και ενέργειας.

Στην Diversey, γνωρίζουμε γιατί είναι σημαντικό να μειώσουμε τη χρήση πλαστικών. Επιπλέον, η κατανόησή μας για το πώς να μειώσουμε την ποσότητα του πλαστικού που χρησιμοποιούμε έχει συνδυαστεί με γνώση και δράση με αποτέλεσμα αξιοσημείωτα επιτεύγματα βιωσιμότητας όλα αυτά τα χρόνια:

  • 1935 – Ο HF Johnson Jr. αναπτύσσει έναν τρόπο να διατηρεί τους φοίνικες καρναούμπας, που περιέχουν ένα κρίσιμο συστατικό για τα προϊόντα καθαρισμού.
  • 1975 – Η Diversey αφαιρεί τα CFCs από όλα τα προϊόντα αεροζόλ. 
  • 1994 – Η Diversey κερδίζει ένα Βραβείο Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ: Χρυσό Μετάλλιο για Διεθνή Επίτευξη του Παγκόσμιου Κέντρου Περιβάλλοντος.
  • 1996 – Η Diversey δημιουργεί το Marine Stewardship Council με το Wild Wildlife Fund.
  • 2007 – Η Diversey λανσάρει τα προϊόντα Pur-Eco, μια βιώσιμη σειρά προϊόντων καθαρισμού με οικολογικό σήμα.
  • 2014 – Η Diversey κερδίζει το Βραβείο Sealed Air.
  • 2015 – H Diversey λανσάρει την σειρά SURE, με 100% βιοδιασπώμενα προϊόντα καθαρισμού φυτικής προέλευσης.
  • 2023 – Η Diversey κερδίζει Χρυσό βραβείο EcoVadis για την βιωσιμότητα

 

Εξοικονομώντας ενέργεια & νερό στον καθαρισμό

Η βιωσιμότητα δεν είναι μόνο η εύρεση λύσεων καθαρισμού που μειώνουν τα πλαστικά απόβλητα. Όποτε είναι δυνατόν, θα πρέπει να στοχεύετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού που συμμορφώνονται με τις τέσσερις αρχές που αναφέραμε προηγουμένως:

  • Χρησιμοποιήστε συμπυκνωμένα προϊόντα
  • Χρησιμοποιήστε δοσομετρικό εξοπλισμό για να αραιώσετε τα προίόντα
  • Χρησιμοποιήστε συσκευασίες που μπορούν να ανακυκλωθούν
  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα που παράγονται από ανανεώσιμες πηγές

Η εύρεση προϊόντων που πληρούν αυτούς τους τέσσερις στόχους είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τη χρήση πλαστικών και να έχουν τη μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική επίπτωση. Επιπλέον, η χρήση προϊόντων που πληρούν αυτούς τους στόχους θα βοηθήσει επίσης την επιχείρησή σας να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και νερού.

Για να μειώσετε την ποσότητα ενέργειας και νερού, πρέπει να εκτελέσετε οποιαδήποτε ρουτίνα καθαρισμού με τρεις τρόπους:

  • Τα σωστά προϊόντα μπορούν να μειώσουν την ποσότητα συσκευασίας που χρησιμοποιείτε. 
  • Τα σωστά προϊόντα μπορούν να αυξήσουν την διάρκεια ζωής ενός προϊόντος και να μειώσουν τον αριθμό των παραγγελιών που υποβάλλετε. 
  • Τα σωστά προϊόντα μπορούν να μειώσουν το κόστος μεταφοράς και τις εκπομπές CO2. 

Όσον αφορά την κατανάλωση νερού και ενέργειας, η σωστή λύση καθαρισμού θα χρησιμοποιήσει τη μικρότερη δυνατή ποσότητα συσκευασίας για να μειώσει τις επιπτώσεις που έχετε στο περιβάλλον. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι προϊόντων καθαρισμού, καθένας από τους οποίους θα επηρεάσει διαφορετικά τη χρήση ενέργειας και την κατανάλωση νερού:

  • Έτοιμα προς χρήση προϊόντα σε μορφή σπρέι 
  • Τυπικά συμπυκνωμένα προϊόντα 
  • Υπερσυμπυκνωμένα προϊόντα

Το κόλπο εδώ είναι να βρείτε τη σωστή λύση για τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, η χρήση συμπυκνωμένων προϊόντων αντί για έτοιμα προς χρήση προϊόντα σε σπρέι, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση νερού. Θα απαιτήσει επίσης λιγότερη συσκευασία και θα προκαλέσει λιγότερη ρύπανση μέσω της μεταφοράς. Αν και θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη εάν έχετε εφαρμόσει τη διαδικασία για να χρησιμοποιήσετε σωστά ένα συμπυκνωμένο προϊόν καθώς ενσωματώνετε τη σειρά λύσεων της Diversey στη στρατηγική βιώσιμου καθαρισμού σας.

 

Λειτουργικές εξοικονομήσεις στον καθαρισμό

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το ποσό που ξοδεύετε για προϊόντα και τα έξοδα αποστολής. Όσο λιγότερο από κάτι χρειάζεστε και όσο περισσότερο μπορείτε να κάνετε ένα προϊόν να διαρκέσει, τόσο χαμηλότερο μπορείτε να διατηρήσετε το κόστος. Επιπλέον, θα έχετε λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ο στόχος είναι να μειώσετε τον αριθμό των προϊόντων που χρησιμοποιείτε (αντίκτυπος όγκου) που, με τη σειρά του, μειώνει το ποσό της αποστολής που χρειάζεστε (επίπτωση στη μεταφορά). Όταν μειώνετε τον όγκο και τον αντίκτυπό σας στις μεταφορές, εξοικονομείτε χρήματα και έχετε μια βιώσιμη επιχείρηση. Τα προϊόντα της Diversey σας βοηθούν να επιτύχετε αυτούς τους στόχους. Μερικοί από τους τρόπους που το κάνουμε αυτό είναι:

  • Προσφέρουμε προϊόντα με ελάχιστη συσκευασία.
  • Προσφέρουμε λύσεις ώστε να μπορείτε να μετακινηθείτε από έτοιμα προς χρήση προϊόντα σε συμπυκνωμένα και υπερσυμπυκνωμένα προϊόντα (τα συμπυκνωμένα προϊοντα μειώνουν τον αντίκτυπο στον όγκο και τον αντίκτυπο στη μεταφορά).
  • Φροντίζουμε όλες οι συσκευασίες μας να είναι ανακυκλώσιμες.
  • Προσφέρουμε επαναχρησιμοποιούμενες φιάλες ψεκασμού.
  • Προσφέρουμε επαναγεμιζόμενες/επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες και προϊόντα όποτε αυτό είναι κατάλληλο.

 

Πώς να μειώσετε το πλαστικό μιας χρήσης: προϊόντα καθαρισμού

Τώρα που γνωρίζετε το γιατί, ας δούμε πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τη χρήση πλαστικών με συγκεκριμένα προϊόντα καθαρισμού. Εκτός από το να σας βοηθήσουν να σώσετε τον πλανήτη, τα σωστά προϊόντα μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε νομικά συμμορφωμένοι.

Οι νόμοι στην Ευρώπη λένε ότι τα οργανικά υλικά πρέπει να έχουν τα ελάχιστα πρότυπα βιοδιασπασιμότητας. Τα σωστά προϊόντα καθαρισμού μπορούν επίσης να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα (μικρότερο αντίκτυπο στη μεταφορά). Αυτά τα προϊόντα μπορούν επίσης να είναι ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά.

Μερικά από τα κορυφαία προϊόντα και βιώσιμες προμήθειες της σειράς Diversey είναι: