Τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της Diversey μας ωθούν να συνεργαζόμαστε με διαφόρους εταίρους παγκοσμίως για να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων στις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε. Ο εθελοντισμός των εργαζομένων, η συμμετοχή στην αντιμετώπιση καταστροφών και οι δωρεές προϊόντων αντανακλούν τις προσπάθειες της Diversey να υπηρετεί τον ρόλο της ως καλός εταιρικός πολίτης. Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιεί την Diversey είναι η επέκταση της ΕΚΕ στη δημιουργία αμοιβαίας αξίας. Μέσω της συνεργασίας με τους πελάτες μας και με ΜΚΟ, αντιμετωπίζουμε τις αμοιβαίες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις. Αμοιβαία επωφελή προγράμματα, όπως το Soap For Hope και το Linens For Life, καλύπτουν όλο το τρίπτυχο του κοινωνικού, περιβαλλοντικού και οικονομικού οφέλους.

 

SOAP FOR HOPE™

Πάνω από 7 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με ένα απλό πλύσιμο των χεριών. Και κάθε χρόνο, ένα τυπικό ξενοδοχείο 400 δωματίων παράγει 3,5 τόνους στερεών αποβλήτων σαπουνιού. Αυτά τα απόβλητα καταλήγουν σε χωματερές ή μεταφέρονται σε κάποια παγκόσμια μονάδα ανακύκλωσης, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος για τα ξενοδοχεία. 

Γι' αυτό εγκαινιάσαμε το πρόγραμμα Soap for Hope, το οποίο εκπαιδεύει τις ευπαθείς κοινότητες πώς να συλλέγουν τα υπολείμαμτα σαπουνιού από τα ξενοδοχεία και να τα μετατρέπουν σε νέες πλάκες σαπουνιού.

Soap For Hope

 

LINENS FOR LIFE™

Linens for LifeΗ Diversey έχει έναν απλό αλλά ισχυρό στόχο: να ενδυναμώσει τους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας καταστροφών, με την υποστήριξη της Diversey και των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων. Χάρη στο πρόγραμμα, πολλές από τις οικογένειες μιας κοινότητας μπορούν να κερδίσουν ένα μικρό εισόδημα, μετατρέποντας τα λευκά είδη που πετούν τα ξενοδοχεία σε νέα και χρήσιμα αντικείμενα προς πώληση. Συγχρόνως, τα ξενοδοχεία μπορούν να ανακυκλώνουν τα λευκά είδη που δεν χρειάζονται πια με έναν τρόπο που κάνει πραγματικά τη διαφορά, βοηθώντας ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα σε μια φυσική καταστροφή και διαμένουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

Στις κοινότητες αυτές παρέχεται βασική εκπαίδευση σε τεχνικές ραφής και στη χρήση των ραπτομηχανών που δωρίζει η Diversey. Μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση εκπαιδεύεται στη λειτουργία του προγράμματος. Αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευση, τα μέλη της οργάνωσης μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα κοινοτικό κτίριο του προσφυγικού καταυλισμού και να δώσουν νέα πνοή ζωής στα λευκά είδη που δωρίζονται από τα ξενοδοχεία. Μεταξύ των αντικειμένων που δημιουργούνται περιλαμβάνονται μαξιλαροθήκες, τσάντες για ψώνια και απλά είδη ρουχισμού, τα οποία στη συνέχεια πωλούνται, αποφέροντας ένα μικρό εισόδημα στα άτομα που τα κατασκευάζουν.

Linens For Life