Πράσινος καθαρισμός
Τα σωστά προϊόντα και οι σωστές πρακτικές

Green cleaning professional solutions Diversey Green cleaning professional solutions Diversey

Αναβαθμίστε την επιχείρισή σας

Επιλέξτε τον πράσινο καθαρισμό

 

Καθώς η κατανόηση των επιχειρήσεων για τη βιωσιμότητα και τον πράσινο καθαρισμό αναπτύσσεται παράλληλα με τα κριτήρια-στόχους που περιγράφονται από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (που πρόκειται να επιτευχθεί έως το 2030), υπάρχουν πολλά ερωτήματα για μια επιχείρηση που θέλει να υιοθετήσει πρακτικές πράσινου καθαρισμού.

Green cleaning advice Diversey

Βασιστείτε στην τεχνογνωσία μας στον πράσινο καθαρισμό!

Βρείτε παρακάτω τις γνώσεις των ειδικών της Diversey σχετικά με τον πράσινο καθαρισμό, την αποτελεσματικότητα των προϊόντων και τρόπους εφαρμογής του πράσινου καθαρισμού με τα σωστά προϊόντα και τις διαδικασίες.

Τι είναι ο πράσινος καθαρισμός;

 

Ο πράσινος καθαρισμός είναι μια μέθοδος καθαρισμού που χρησιμοποιεί προϊόντα και τεχνικές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και προάγουν την υγεία και την ευημερία.

Περιλαμβάνει τη χρήση μη τοξικών, βιοδιασπώμενων και βιώσιμων προϊόντων καθαρισμού και τη μείωση της χρήσης επιβλαβών χημικών ουσιών και υλικών μιας χρήσης.

Ο πράσινος καθαρισμός στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του καθαρισμού στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, ενώ παράλληλα καθαρίζει και συντηρεί αποτελεσματικά τους χώρους.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πρακτικές όπως η χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων εργαλείων καθαρισμού, η ελαχιστοποίηση της σπατάλης νερού και η επιλογή προϊόντων καθαρισμού που έχουν πιστοποιηθεί ως φιλικά προς το περιβάλλον.

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα πράσινα προϊόντα επαγγελματικού καθαρισμού;

 

 

Είναι ένας κοινός μύθος ότι τα πράσινα προϊόντα καθαρισμού είναι λιγότερο αποτελεσματικά από τα κλασικά προϊόντα.

Ο πιστοποιημένος πράσινος καθαρισμός μπορεί να οριστεί ως η χρήση προϊόντων καθαρισμού και μεθόδων που είναι εξουσιοδοτημένα από τρίτο μέρος για να πληρούν ορισμένα περιβαλλοντικά κριτήρια και πρότυπα ασφάλειας. Για να είναι «πράσινος» ο καθαρισμός, τα προϊόντα πρέπει να αφαιρούν αποτελεσματικά τους ρύπους και τα επικίνδυνα συστατικά χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση.


Για να αποκτήσουν το οικολογικό σήμα ΕΕ (EU ecolabel), τα προϊόντα πρέπει να συμμορφώνονται με κριτήρια απόδοσης που περιγράφονται στην Ομάδα Προϊόντων Καθαρισμού.

"Το οικολογικό σήμα της ΕΕ διασφαλίζει λιγότερη κατανάλωση νερού και ενέργειας, εξασφαλίζοντας ότι τα απορρυπαντικά του έχουν βέλτιστη απόδοση καθαρισμού ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς υπερβολική δόση. Οι εταιρείες πρέπει να παρέχουν τεκμηρίωση που να αποδεικνύει ότι η καταλληλότητα του προϊόντος για χρήση έχει ελεγχθεί, όπως ορίζεται στα κριτήρια".

Πώς να συμπεριλάβετε τον πράσινο καθαρισμό στις λειτουργίες σας;

 

 

Η βιωσιμότητα είναι μια ευρεία έννοια και μπορεί να προσεγγιστεί με πολλούς τρόπους.

Για να σας βοηθήσουμε, έχουμε παραθέσει πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το πρώτο βήμα προς τον πράσινο καθαρισμό

 

Επιλέξτε συμπυκνωμένα προϊόντα

test

 Η συγκέντρωση υγρών προϊόντων καθαρισμού μειώνει την ποσότητα του υλικού συσκευασίας και των χημικών που μεταφέρονται από την παραγωγή στην αποθήκη και στον τόπο τελικής χρήσης.

Τα συμπυκνωμένα προϊόντα επιτρέπουν στους χρήστες να ξαναγεμίζουν επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια ψεκασμού ξανά και ξανά, βελτιώνοντας την επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών και ελαχιστοποιώντας τα απόβλητα.

Οι αμπούλες που είναι κατασκευασμένες από μονοστρωματικό πολυαιθυλένιο και είναι καλύτερη επιλογή για το περιβάλλον ενώ ανακυκλώνονται ευκολότερα,

 

Επιλέξτε ένα σύστημα δοσολογίας

Αυτά τα συστήματα παρέχουν ακριβή δοσολογία χημικών για την παροχή μέγιστης απόδοσης και απόδοσης καθαρισμού.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των συστημάτων είναι ο έλεγχος του κόστους, η ασφάλεια για το προσωπικό και οι μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

 

Επιλέξτε προϊόντα με οικολογικό σήμα της ΕΕ (EU Ecolabel)

Τα προϊόντα με οικολογικό σήμα της ΕΕ (EU Ecolabel) έχουν αξιολογηθεί από ανεξάρτητο φορέα όσον αφορά την αντοχή τους. Για να αποκτήσετε ένα οικολογικό σήμα της ΕΕ(EU Ecolabel), εξετάζεται ολόκληρη η αλυσίδα ενός προϊόντος, άρα όχι μόνο οι πρώτες ύλες και η συσκευασία ενός προϊόντος. Τα πιο διάσημα οικολογικά σήματα στον τομέα του καθαρισμού είναι το EU Ecolabel (Flower) και το Cradle to Cradle.

test
Πώς ο πράσινος καθαρισμός βελτιώνει την επιχείρησή σας

 

Πολυάριθμες μελέτες καταδεικνύουν ότι οι καταναλωτές προτιμούν τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα και ο πράσινος καθαρισμός είναι μια σημαντική επιχειρηματική τάση που ήρθε για να μείνει.

Following the Reduce Reuse Recycle mantra, green cleaning practices noticeably impact total operational costs. Ακολουθώντας το μότο Reduce Reuse Recycle, οι πρακτικές πράσινου καθαρισμού επηρεάζουν αισθητά το συνολικό λειτουργικό κόστος.

Για παράδειγμα, με την εφαρμογή λύσεων πλύσης ιματισμού χαμηλών θερμοκρασιών, ένα On-Premise Laundry θα εξοικονομήσει κατανάλωση νερού και ενέργειας θέρμανσης και θα μειώσει τον συνολικό χρόνο πλύσης και την αντικατάσταση ιματισμού, παρέχοντας παράλληλα εξαιρετική υγιεινή και υψηλή ικανοποίηση των πελατών.

Reduce Reuse Recycle Rethink

 

 

Θέλετε να μάθετε τις πιθανές οικολογικές σας εξοικονομήσεις;

Κάντε μια δοκιμή στο dashboard More than Green!

Έχετε αξιολογήσει τις πρακτικές καθαρισμού σας;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

 

Ζητήστε ένα Sustainability check εντελώς δωρεάν τώρα

 

 

More than Green

Πράσινες λύσεις καθαρισμού από τη Diversey

Green cleaning solutions from Diversey

 

To More than Green είναι μια επιλογή από τις κορυφαίες βιώσιμες λύσεις της Diversey, σχεδιασμένες για να σας βοηθήσουν να εκτελέσετε πιο βιώσιμες λειτουργίες.

Συνεχίστε να εστιάζετε στην επιχείρησή σας, ενώ εμείς φροντίζουμε για ό,τι είναι πολύτιμο για εσάς: πόρους, κόστος και περιβάλλον.

 

Green cleaning product formulations Diversey GR

 

Μειώστε το αποτύπωμα άνθρακα των εργασιών καθαρισμού σας

Τα επιλεγμένα προϊόντα της σειράς More than green 

είναι 100% βιοαποκοδομήσιμα και/ή κατασκευασμένα 

από ανανεώσιμες πηγές κα/ή  προϊόντα που βασίζονται

σε βιολογικά προϊόντα.

 

 

Green cleaning product certifications Diversey GR

 
Επιτύχετε την υψηλότερη δυνατή συμμόρφωση
μέσω Οικολογικά πιστοποιημένων σημάτων

Τα επιλεγμένα προϊόντα της σειράς More than green

είναι πάντα πιστοποιημένα με τα σήματα Ecolabel

και/ή Cradle to Cradle και/ή Nordic Swan certified

 

 


Green cleaning products packaging Diversey GR

 

Αυξήστε τη συνεισφορά σας
στην μείωση πλαστικών απορριμμάτων

Τα επιλεγμένα προϊόντα της σειράς More than green

περιέχουν ανακυκλωμένο πλαστικό και/ή είναι 100% ανακυκλώσιμα

 

 

 

Green cleaning product operations Diversey GR

 
Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας και νερού 

Τα επιλεγμένα προϊόντα της σειράς More than green μειώνουν

την κατανάλωση της ενέργειας και του νερού και/ή δεν απαιτούν

την χρήση ΜΑΠ όταν χρησιμοποιούνται σε αραίωση και/ή

επιτρέπουν τον καθαρισμό χωρίς χημικά

 

 

 

Πράσινες λύσεις καθαρισμού για όλες τις εφαρμογές καθαρισμού

Επιλέξτε τη σειρά  More than Green και αναβαθμίστε τις εργασίες καθαρισμού σας.

Πατήστε στο εικονίδιο εφαρμογής καθαρισμού της επιλογής σας και ανακαλύψτε περισσότερες λεπτομέρειες για την σειρά προϊοντων More than Green.

Floor Care Icon GRBuilding care GRPersonal care GR

Kitchen care icon grFabriv care icon grΜερίδες Φιλοξενίας

 

Έχετε αξιολογήσει τις πρακτικές καθαρισμού σας;

Μπορούμε να βοηθήσουμε!

 

Ζητήστε ένα Sustainability check εντελώς δωρεάν τώρα