Βιωσιμότητα και υπερ-συμπυκνωμένα προϊόντα για ένα πιο πράσινο μέλλον

Sustainability and Super Concentrates for a Greener Future Sustainability and Super Concentrates for a Greener Future
Deniz Alpaslan Head Shot
Senior Director - Marketing
Apr 18, 2023

Η βιωσιμότητα είναι στην επικαιρότητα εδώ και αρκετά χρόνια, όμως πόσες επιχειρήσεις έχουν πραγματικά υιοθετήσει βιώσιμες πρακτικές αλλάζοντας τις διαδικασίες τους για την ταυτόχρονη προστασία του ανθρώπου, του πλανήτη και της κερδοφορίας τους.



Όταν στόχος είναι η βιωσιμότητα, κάποια ξενοδοχεία είναι πρόθυμα να κάνουν τη μετάβαση σε προϊόντα που θεωρούν πιο φιλικά για το περιβάλλον. Όμως η βιωσιμότητα είναι πολύπλευρο ζήτημα και η αλλαγή προϊόντων από μόνη της δεν εξασφαλίζει παρά μόνο ένα μέρος των δυνητικών πλεονεκτημάτων. Πολλές ομάδες καθαριότητας θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα και να ενσωματώσουν λύσεις βιωσιμότητας στις δραστηριότητές τους, αλλάζοντας τον τρόπο εργασίας τους και εντάσσοντας περισσότερες διαδικασίες σε αυτό το πλαίσιο.



Η υιοθέτηση υπερ-συμπυκνωμένων καθαριστικών προϊόντων είναι ένα καλό παράδειγμα. Το νερό προστίθεται στο σημείο χρήσης και όχι στο εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μικρότερη ποσότητα προϊόντος για έναν συγκεκριμένο αριθμό εργασιών καθαρισμού από τις αντίστοιχες εναλλακτικές σε χύμα και έτοιμα για χρήση προϊόντα. Επιπλέον, τα μεταφορικά οχήματα φορτώνονται με περισσότερα χημικά και λιγότερο νερό, με αποτέλεσμα τη μείωση των συνολικών χιλιομετρικών αποστάσεων που διανύονται και του αποτυπώματος άνθρακα των παραδόσεων. Ένα ακόμη όφελος είναι η χρήση λιγότερων υλικών συσκευασίας, κάτι που εξασφαλίζει την κατανάλωση λιγότερων πρώτων υλών και την παραγωγή λιγότερων απορριμμάτων. Ιδανικά, τα χρησιμοποιούμενα υλικά συσκευασίας θα είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.



Τα υπερ-συμπυκνωμένα προϊόντα παρέχουν τα μεγαλύτερα οφέλη βιωσιμότητας όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με εξοπλισμό αραίωσης ή ελεγχόμενης δοσομέτρησης. Ο εξοπλισμός αυτός καταργεί τις εικασίες κατά την προετοιμασία των διαλυμάτων, παρέχοντας συνέπεια, εξαλείφοντας τα απορρίμματα και μειώνοντας τις δαπάνες. Περαιτέρω οφέλη αποκομίζονται χάρη στη συνεπή προετοιμασία των διαλυμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή που μειώνει την ανάγκη για πολυδάπανες και χρονοβόρες επαναπλύσεις.



Το σύστημα J-fill είναι μία από τις πλατφόρμες της Diversey που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη διανομή υπερ-συμπυκνωμένων προϊόντων με ασφαλή, απλό και αξιόπιστο τρόπο. Η πλατφόρμα J-fill είναι η πιο καινοτόμος και ευέλικτη πλατφόρμα διανομής χημικών στην αγορά σήμερα.
 

 

Γιατί το σύστημα J-Fill είναι πλατφόρμα ανώτερης απόδοσης;

  • Δοσομετρητής σε κάθε φιάλη

    • Αποτρέπει την κατάχρηση, εγγυάται αποδοτικότητα κόστους και εξαλείφει τους φραγμένους δοσομετρητές

  • Συσκευασία Spill-Tite

    • Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο διαρροής και έκθεσης σε χημικά

  • Υπερ-συμπυκνωμένα διαλύματα

    • Οικονομικά αποδοτικά προϊόντα με τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία τους

  • Πλήρης γκάμα προϊόντων

    • J-FillΗ Diversey προσφέρει πάνω από 40 διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού για κάθε εφαρμογή και περιβάλλον

  • Η φιάλη J-Fill μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πλήθος μοναδικών αντλιών διανομής

    • Μία μόνο φιάλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές αντλίες διανομής για την κάλυψη των αναγκών κάθε πελάτη


Αυτή η μονάδα διανομής τεσσάρων προϊόντων μέσω αντλίας νερού χρησιμοποιεί τεχνολογία εκχυτήρα. Η μονάδα διανομής J-Fill και οι συσκευασίες J-Fill είναι ένα εντελώς κλειστό σύστημα με τεχνολογία Spill-Tite που σχεδόν εξαλείφει τον κίνδυνο επαφής του χρήστη με το συμπυκνωμένο υγρό. Και τα τέσσερα προϊόντα μπορούν να διανεμηθούν σε φιάλη ή κάδο μέσω της κίτρινης βαλβίδας επιλογής (SmartValve™). Μερικά άλλα οφέλη:

  • Ο χειρισμός της μονάδας μπορεί να γίνει με το ένα χέρι

  • Οι θύρες κλειδώνονται για την πρόληψη της κλοπής

  • Το σύστημα διανομής είναι ανθεκτικό, ελαφρύ και εύκολο στην εγκατάσταση

  • Η αλλαγή των υπερ-συμπυκνωμένων προϊόντων γίνεται γρήγορα και απλά

  • Πιστοποιητικό OSHPD ασφαλούς εγκατάστασης σε συμμόρφωση με τα αντισεισμικά πρότυπα των κανονισμών δόμησης

  • Το σύστημα διανομής διαθέτει έγκριση ASSE 1055-B για την πρόληψη της παλίνδρομης ροής.

  • Σχεδιασμένο για ακριβείς αραιώσεις.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα Diversey J-fill επισκεφτείτε τη σελίδα μας για τον Έλεγχο της Αραίωσης.