Η DIVERSEY γιορτάζει για πρώτη φορά την Ημέρα Καθαρών Νοσοκομείων (Clean Hospitals)

Cleaning incubator Banner Cleaning incubator Banner
Diversey Logo
Sep 23, 2021
Clean Hospitals

Στις 10 Οκτωβρίου γιορτάζουμε για πρώτη φορά το θεσμό της Ημέρας Καθαρών Νοσοκομείων (Clean Hospitals). Πρόκειται για ένα θεσμό που διοργανώνεται από τον οργανισμό Clean Hospitals, ένα Παγκόσμιο Δίκτυο που υποστηρίζει την Υγιεινή του Νοσοκομειακού Περιβάλλοντος, του οποίου η Diversey είναι υπερήφανο ενεργό μέλος μαζί με έναν συνασπισμό διεθνών ακαδημαϊκών και κυβερνητικών φορέων, ΜΚΟ, νοσοκομείων και εμπειρογνωμόνων της αγοράς. Ως ενεργά μέλη, συνεργαζόμαστε στενά για να προωθήσουμε και να υποστηρίξουμε την Υγιεινή στο Νοσοκομειακό Περιβάλλον (Healthcare  Environmental Hygiene) μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και των εξειδικευμένων ομάδων εργασίας και επιτροπών. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση για έρευνα, καινοτομία, νέες μεθόδους και υποστήριξη της εκπαίδευσης ώστε να καταστήσουμε τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης ασφαλέστερες μέσω ενός βελτιωμένου νοσοκομειακού περιβάλλοντος.  

 

Υποστηρίζοντας την έναρξη του θεσμού Clean Hospitals

Η Diversey συνεργάζεται με την Clean Hospitals και με όλα τα υπόλοιπα μέλη της για την έναρξη της πρώτης παγκόσμιας ημέρας Καθαρών Νοσοκομείων (Clean Hospitals), η οποία έχει δύο βασικούς στόχους:

  • Να καλέσουμε τη διαχείριση του νοσοκομείου, τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τους ενδιαφερόμενους να υποστηρίξουν την υγιεινή του νοσοκομειακού περιβάλλοντος και να αναλάβουν δράση ώστε να κάνουν τα νοσοκομεία πιο καθαρά και πιο ασφαλή.

 

  • Να αναγνωρίσουμε τους βασικούς εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, να τους δώσουμε την εκτίμηση που τους αξίζει, καθώς η δουλειά τους είναι πολύ σημαντική και συχνά υποτιμάται.

Με την ευαισθητοποίηση γύρω από τη σημασία του καθαρισμού, της απολύμανσης και της υγιεινής στους χώρους υγειονομικής περίθαλψης, όλοι θα συμβάλλουμε στο να καταστήσουμε τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης πιο καθαρές και ασφαλείς. Βοηθήστε μας να διαδώσουμε το μήνυμα και να αναγνωρίσουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι της υγειονομικής περίθαλψης!

Disinfecting patient bed

Clean Hospitals: κέρδος για όλους όσους ασχολούνται με την Υγιεινή στο Νοσοκομειακό Περιβάλλον (Healthcare  Environmental Hygiene)

Η Clean Hospitals παρέχει ένα μοναδικό μείγμα εμπειρίας και εμπειρογνωμοσύνης σχετικά με την υγιεινή του νοσοκομειακού περιβάλλοντος που προέρχεται από πολλούς φορείς σε διάφορες περιοχές. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε αυτήν τη νέα πλατφόρμα να αναζητά συνεχώς τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής με συνεπή και παγκόσμια συντονισμένο τρόπο.

 

Σύμφωνα με τον Victor Cegarra, «Η Clean Hospitals αντιπροσωπεύει μια καινοτόμα πλατφόρμα μέσω της οποίας η Diversey μπορεί να ενώσει όλα τα στοιχεία σχετικά με την υγιεινή του νοσοκομειακού περιβάλλοντος και τελικά να μας βοηθήσει να προσφέρουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς . Στην Clean Hospitals διαθέτουμε έναν χώρο όπου μπορούμε να μοιραστούμε και να συζητήσουμε τρέχοντα και μελλοντικά θέματα με ενδιαφερόμενους και κορυφαίους εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο». Το εύρος των θεμάτων που διερευνήθηκαν ήταν πολύ διαφορετικά αλλά σημαντικά για την εξέλιξη της υγιεινής του νοσοκομειακού περιβάλλοντος. Ζητήματα όπως η καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής, οι ψεύτικες ειδήσεις ή οι πολλαπλές ανησυχίες για την ασφάλεια ήταν μερικά από αυτά που συζητήθηκαν.

 

Στη Diversey, παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για τον περιορισμό των λοιμώξεων και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για έναν υγιή κόσμο. Αυτό το κάνουμε εν μέρει με μια ευρεία επιλογή προϊόντων για τον καθαρισμό και την απολύμανση επιφανειών αποτελεσματικά και υπεύθυνα για το προσωπικό και τους τελικούς χρήστες σε πολλές διαφορετικές αγορές. Σύμφωνα με την Claire Khosravi, «η Diversey διαθέτοντας ένα παγκόσμιο αποτύπωμα είναι βασικός εκπρόσωπος της πρόληψης λοιμώξεων και επομένως είναι χρήσιμη για τον οργανισμό Clean Hospitals. H Diversey και η Clean Hospitals μοιράζονται τους ίδιους στόχους για αύξηση της παραγωγικότητας και της ασφάλεια των ασθενών για να δημιουργήσουν τελικά πιο ασφαλή και πιο ικανοποιητικά περιβάλλοντα φροντίδας.»

Mopping floor

Μέρος του στόχου της Diversey για τη βελτίωση των πρακτικών πρόληψης λοιμώξεων στην υγειονομική περίθαλψη παγκοσμίως

Στην πρόληψη των λοιμώξεων, ειδικά σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, τα χέρια και οι επιφάνειες μπορούμε να πούμε ότι είναι οι δύο πλευρές ενός νομίσματος που συμβάλλουν εξίσου στην υγιεινή του νοσοκομειακού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον Peter Teska, «το να δουλεύει το ένα εις βάρος του άλλου είναι αυτοκαταστροφικό. Με τον ίδιο τρόπο που η Diversey προωθεί την αποτελεσματική υγιεινή των χεριών μέσω της συμμετοχής της σε POPS (Ιδιωτικοί Οργανισμοί για Ασφάλεια Ασθενών), υποστηρίζουμε επίσης και το Clean Hospitals για να επικεντρωθούμε και στην απολύμανση του νοσοκομειακού περιβάλλοντος. Τα καθαρά χέρια που αγγίζουν βρώμικες επιφάνειες αναιρούν την αξία της υγιεινής των χεριών. Το άγγιγμα καθαρών επιφανειών με βρώμικα χέρια αναιρεί την αξία της υγιεινής των επιφανειών. Και οι δύο πρακτικές πρέπει να προωθούνται μαζί για να προστατεύσουν σωστά τους ασθενείς. »

 

Κατά την τελευταία δεκαετία έχει συγκεντρωθεί σημαντικό πλήθος κλινικών στοιχείων που δείχνουν τον ρόλο που διαδραματίζει το περιβάλλον σε ορισμένες λοιμώξεις που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη. Η Clean Hospitals είναι ένας οργανισμός που βοηθά τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης παρέχοντας γνώσεις, εκπαίδευση στο προσωπικό για τη βελτίωση των πρακτικών καθαρισμού και τον εντοπισμό περιοχών υψηλού κινδύνου εντός της εγκατάστασης.

 

Σύμφωνα με την Jolanta Stasiewicz, «η πανδημία COVID-19 έχει ήδη αλλάξει το παγκόσμιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σε πολλά επίπεδα, καθώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή περίθαλψης ασθενών όπου η πρόληψη λοιμώξεων θα διαδραματίσει έναν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο. Η δημιουργία ασφαλούς και υγειούς περιβάλλοντος είναι υποχρεωτική δράση για τους ενδιαφερόμενους του κλάδου υγείας, αλλά και μια καθημερινή πρόκληση. Και εκεί είναι που η Diversey, ως μέρος της Clean Hospitals, δεσμεύεται να βοηθήσει. Με περισσότερα από 95 χρόνια ιστορίας και περισσότερα από 50 χρόνια ενεργής εργασίας σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, η ομάδα της Diversey υποστηρίζει με ενθουσιασμό αυτήν την πρωτοβουλία και δεσμεύεται να παρέχει πρόσβαση στις καλύτερες και πιο ενημερωμένες οδηγίες, να μοιράζεται και να προωθεί την έρευνα, τη καινοτομία και την εκπαίδευση. "

 

Συγγραφείς:

Dr. Claire Khosravi - European Senior Microbiologist & IP Technical Lead

Jolanta Stasiewicz - European Healthcare Marketing Leader

Peter Teska - CoE IP& Healthcare, Global IP Application Expert

Victor Cegarra - CoE IP& Healthcare, Global Marketing Director


Για πρόσβαση στο δελτίο τύπου που εκδίδεται από το Clean Hospitals, κάντε κλικ ΕΔΩ.