Καθαρίζοντας Χώρους Υγειονομικής Περίθαλψης : 4 κριτήρια για να επιλέξετε τον σωστό εξοπλισμό

Θα σας πάρει μόλις 5 λεπτά να το διαβάσετε 

Cleaning in hospitals Diversey Blog Cleaning in hospitals Diversey Blog
Lawrence Osbourne Diversey
TASKI floor care machines product manager
Aug 26, 2022

Όταν επιλέγετε τον εξοπλισμό για τον καθαρισμού των δαπέδων, οι προμηθευτές του κλάδου της Υγείας δεν πρέπει να σκεφτούν πώς θα κρατήσουν τις εγκαταστάσεις ασφαλείς και υγιεινές αλλά να αξιολογήσουν και βασικά στοιχεία τα οποία έχουνε επίδραση στην αποτελεσματική τους λειτουργία όπως:

  • Βελτιώσεις στην παραγωγικότητα
  • Εξοικονομήσεις νερού
  • Συντήρηση
  • Εγκαταστάσεις που πρέπει να καθαριστούν

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που σας βοηθούν να επιλέξετε το σωστό μηχάνημα κατά τον καθαρισμό σε χώρους Υγειονομικής Περίθαλψης. 

 

1. Καθαρισμός σε νοσοκομεία: το μέγεθος του χώρου

Η επιλογή της σωστής μεθόδου καθαρισμού θα επηρεάσει σίγουρα την αποδοτικότητα της εργασίας και την αποτελεσματικότητα καθαρισμού. Το μέγεθος του μηχανήματος και ο τύπος της μεθόδου καθαρισμού θα εξαρτηθούν από το μέγεθος της περιοχής και τα εμπόδια σε αυτήν την περιοχή. 

Ένα μηχάνημα καθαρισμού που είναι πολύ μικρό για μια μεγάλη περιοχή όπως μια είσοδος νοσοκομείου ή μεγάλοι διάδρομοι θα οδηγήσει σε σπατάλη ωρών εργασίας. Αυτές οι ώρες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των λειτουργιών καθαρισμού.  

Από την άλλη πλευρά, ένα μεγάλο μηχάνημα καθαρισμού θα είναι δύσκολο να το χειριστείτε σε δωμάτια γιατρών, χώρους αναμονής ή γραφεία, πράγμα που σημαίνει ότι οι χειριστές μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσουν δωμάτια και χώρους εργασίας πριν αρχίσουν να χρησιμοποιούν το μηχάνημα. 

Φροντίστε να αξιολογήσετε βασικούς τομείς όπως 

  • Πλάτος του στενότερου χώρου, όπως πόρτες και ανελκυστήρες. Θυμηθείτε ότι το μηχάνημα θα πρέπει να περάσει από αυτά!  
  • Χώροι με αδιέξοδα για τον προσδιορισμό του χώρου που χρειάζεται για να γυρίσει το μηχάνημα.

Πριν αγοράσετε ένα μηχάνημα καθαρισμού δαπέδου, ζητήστε συμβουλές από τον προμηθευτή σας για να επιλέξετε την καλύτερη διαμόρφωση για τις ανάγκες σας. Η Diversey προσφέρει μια μεγάλη γκάμα συνδυασμών μηχανημάτων καθαρισμού δαπέδων που θα ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες και τις προκλήσεις του κλάδου Υγειονομικής Περίθαλψης. Το εργαλείο  TASKI Selector isείναι μια εύκολη εφαρμογή που θα σας δείξει τις καλύτερες επιλογές εντός του εύρους για τις συγκεκριμένες ανάγκες του χώρου σας.  

 

2. Χρόνος στεγνώματος του δαπέδου μετά τον καθαρισμό 

Οι είσοδοι είναι οι πρώτες περιοχές που βλέπουν οι ασθενείς, οι οικογένειές τους και οι επισκέπτες σε ένα νοσοκομείο και οι διάδρομοι βλέπουν βαριά χρήση 24-7, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας με τα πόδια και της κύλισης και μεταφοράς μεγάλων φορτίων, όπως καροτσάκια εξοπλισμού, φορεία, βαλίτσες γιατρών και αναπηρικά καροτσάκια. 

Ο εξοπλισμός που αφήνει το δάπεδο στεγνό μετά τον καθαρισμό μέσω της εξαιρετικής συλλογής νερού είναι απαραίτητος. Αυτά τα μηχανήματα επιλύουν περιβαλλοντικές προκλήσεις σε πολυάσχολες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, μειώνοντας τον κίνδυνο πιθανών ολισθήσεων, στάσεων και πτώσεων.

Floor scrubber squeegee

Εξοπλισμένη με το πατενταρισμένο squeegee της TASKI, η σειρά  TASKI ULTIMAXX, η ΑΠΟΛΥΤΗ γενιά μηχανημάτων πλύσεως στεγνώσεως, που εγγυάται γρήγορα και μακράς διάρκειας αποτελέσματα.

 

3. Εύκολη Συντήρηση

Ένα μηχάνημα καθαρισμού με καλή λειτουργία είναι βασικό στοιχείο για έναν ασφαλή και καθαρό χώρο εργασίας και έχει άμεση επίδραση στα επίπεδα υγιεινής. Τα βασικά σημεία είναι :

  • Εύκολη πρόασβαση στον κάδο του διαλύματος, στα φίλτρα και στην φόρτιση της μπαταρίας  
  • Ορατά τα κρίσιμα σημεία συντήρησης  

Ο καθαρισμός και η απολύμανση του εξοπλισμού έπειτα από κάθε βάρδια σε ένα περιβάλλον Υγειονομικής Περίθαλψης είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία. Τα μηχανήματα της TASKI έχουν εξοπλιστεί με τα κίτρινα σημεία συντήρησης που υποδεικνύουν το εξάρτημα του μηχανήματος που πρέπει να καθαρίζεται έπειτα από κάθε χρήση.    

Η διατήρηση καθαρών φίλτρων με χρωματική κωδικοποίηση μπορεί να αποτρέψει σημαντικά τα μπλοκαρίσματα, μειώνοντας τις κλήσεις για τεχνική υποστήριξη έως και 50%.

 

4. Η ασφάλεια των ασθενών και των επισκεπτών

Οι χώροι Υγειονομικής Περίθαλψης έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά το περιβάλλον και υπάρχουν ορισμένες περιοχές που απαιτού εστίαση στα επίπεδα θορύβου. Συνιστάται η ταχύτερη και πιο αθόρυβη μέθοδος καθαρισμού για την ελαχιστοποίηση των διαταραχών.

Τα φίλτρα HEPA που τοποθετούνται σε όλο το στόλο των μηχανημάτων καθαρισμού θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα, ειδικά για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου, ενώ τα μηχανήματα εξαιρετικά χαμηλού θορύβου ελαχιστοποιούν την αναστάτωση των ασθενών και βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία της μονάδας υγειονομικής περίθαλψης.

Η σειρά TASKI ULTIMAXX όχι μόνο διαθέτει έναν πατενταρισμένο κινητήρα «Αθόρυβης Λειτουργίας» για την επίτευξη εξαιρετικά χαμηλών επιπέδων θορύβου, αλλά προσφέρει επίσης εξαιρετικά αποτελεσματική αναρρόφηση και είναι εξοπλισμένη με φίλτρα HEPA, παρέχοντας όχι μόνο εξαιρετική συλλογή του διαλύματος αλλά και ένα νέο επίπεδο υγιεινού καθαρισμού.

 

Δωρεάν download!

3 βασικά οφέλη της χρήσης μηχανών πλύσεως στεγνώσεως στις μονάδες Υγειονομικής Περίλαθαλψης

Download the infographic

 

Όταν πραγματοποιείτε εργασίες καθαρισμού σε ένα νοσοκομείο, κάνει μεγάλη διαφορά η χρήση του σωστού μηχανήματος! Ανακαλύψτε τη νέα σειρά TASKI ULTIMAXX, την Απόλυτη γενιά μηχανών πλύσεως στεγνώσεως. 

TASKI ULTIMAXX scrubber dryer

 

Μάθετε περισσότερα...