Προετοιμαστείτε για αύξηση των κερδών!

Cooking Up Profit Cooking Up Profit
Arthur Ansel
Global Application Expert Kitchen Care
May 31, 2023

Στο 4ο τρίμηνο του 2018, το εργατικό κόστος για τα εστιατόρια ανερχόταν στο 31,3% των πωλήσεων. Και ενώ το εργατικό κόστος αυξάνεται, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τα εστιατόρια να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό. Πολλές επιχειρήσεις θέλουν να αποφύγουν την αύξηση των τιμών στα μενού για να αντισταθμίσουν τους υψηλότερους μισθούς, οπότε πρέπει να βρουν άλλους τρόπους διαχείρισης των εξόδων.

 

Οι παρακάτω βέλτιστες πρακτικές θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να χτίσει μια κουλτούρα καθαριότητας:

 

  1. Δημιουργήστε γερά θεμέλια, χάρη στην προσέγγιση «σωστά αποτελέσματα με την πρώτη φορά». Η προσέγγιση «σωστά αποτελέσματα με την πρώτη φορά» είναι απλή: εκπαιδεύετε το προσωπικό σας να ακολουθεί πρότυπες διαδικασίες λειτουργίας, ώστε να ολοκληρώνει τις εργασίες μία μόνο φορά. Αν δεν τηρηθούν οι οδηγίες, μπορεί να χρειαστούν επιπλέον εργατοώρες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθαριότητας. Αυξάνοντας την παραγωγικότητα της ομάδας σας, μπορείτε να μειώσετε τις περιττές δαπάνες για εργασία.
  2. Χρησιμοποιήστε τα σωστά χημικά και ένα σύστημα που ελαχιστοποιεί το περιθώριο σφάλματος. Η χρήση του σωστού χημικού προϊόντος στη σωστή συγκέντρωση είναι σημείο-κλειδί για τον καθαρισμό. Ακόμη και τα χημικά καθαριστικά γενικής χρήσης πρέπει να χρησιμοποιούνται στη σωστή αραίωση για να έχουν την καλύτερη καθαριστική απόδοση. Αν θέλετε να αποφύγετε τις εικασίες στη μέτρηση και την ανάμειξη των σωστών δόσεων χημικών, η λύση είναι να εγκαταστήσετε συστήματα διανομής χημικών κλειστού βρόχου στο εστιατόριό σας, ώστε το προσωπικό να μπορεί εύκολα και γρήγορα να γεμίσει τις φιάλες ψεκασμού και τους κάδους. Έτσι θα πετύχετε όχι μόνο πιο αποδοτικό καθαρισμό, αλλά και μείωση των χημικών απορριμμάτων και του σχετικού κόστους.
  3. Βεβαιωθείτε ότι τα πλυντήρια πιάτων λειτουργούν στη μέγιστη απόδοση. Οι διαδικασίες πλύσης των πιάτων έχουν a μεγάλο αντίκτυπο στην κερδοφορία. Η θερμοκρασία, ο χρόνος, το απορρυπαντικό και τα μηχανικά στοιχεία πρέπει να χρησιμοποιούνται ισορροπημένα, ώστε να μειώνονται οι επαναπλύσεις, να παρατείνεται η διάρκεια ζωής των πλυντηρίων και να περιορίζονται τα σπασίματα. Συνεργαστείτε με έναν αξιόπιστο πάροχο που θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το πλυντήριο λειτουργεί πάντοτε στη μέγιστη απόδοση.
  4. Έχετε σε απόθεμα τα κατάλληλα προϊόντα και εργαλεία. Για την εκτέλεση των καθαριστικών τους εργασιών, οι υπάλληλοί σας χρειάζονται εύκολη πρόσβαση σε καθαριστικά προϊόντα και εργαλεία. Να ελέγχετε τακτικά το απόθεμά σας και να επιβεβαιώνετε ότι τα βασικά στοιχεία, όπως χημικά, πανάκια από μικροΐνες σε διάφορα χρώματα και φιάλες ψεκασμού, είναι σε καλή κατάσταση.

 

Αν θέλετε να μειώσετε την πίεση στα περιθώρια κέρδους, οι παραπάνω στρατηγικές καθαρισμού και υγιεινής είναι μια καλή αφετηρία. Η βελτιστοποίηση της στρατηγικής σας στον καθαρισμό όχι μόνο θα συμβάλει στη μείωση των δαπανών, αλλά θα διασφαλίσει επίσης ότι το εστιατόριο έχει ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των πελατών και θα προστατεύσει τη φήμη της επιχείρησής σας. 

 

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που μπορούν να προάγουν την καθαριότητα στο εστιατόριό σας, επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπο της Diversey.