Η DIVERSEY ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ EHMA 2022 ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΤΖAΜΑΛΗ, ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ CRETAN MALIA PARK ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Mar 22, 2022

 

Το βραβείο αειφορίας EHMA απονεμήθηκε φέτος σε συνεργασία με τη Diversey σε ένα μέλος της EHMA που υλοποίησε με επιτυχία ένα καινοτόμο έργο αειφορίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Στην 10ετή ιστορία του βραβείου, είναι προφανές ότι τα μέλη της EHMA έχουν ενσωματώσει βαθιά τη βιωσιμότητα στις λειτουργίες και την κουλτούρα τους. Τα project που υποβλήθηκαν φέτος έδειξαν και πάλι μια ισχυρή δέσμευση για βιώσιμη ανάπτυξη και περιβαλλοντική διαχείριση, σε συνδυασμό με την κοινωνική ευθύνη,  υποστηριζόμενα από ισχυρά ποσοτικά αποτελέσματα. Όλοι οι αιτούντες έδειξαν ξεκάθαρη εστίαση στην ομαδική εργασία, τη φροντίδα για το προσωπικό και τη φροντίδα για την κοινότητα στην οποία δραστηριοποιούνται. Η προσοχή στην εκπαίδευση του προσωπικού και στην ψηφιακή επικοινωνία με τους επισκέπτες αναπτύχθηκε σαφώς περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Verena Radlgruber-Forstinger (1ος Αντιπρόεδρος EHMA), Daniel Daggett (Αντιπρόεδρος Corporate Sustainability στο Diversey) και Arjan van Rheede (ανώτερος ερευνητής στο Sustainability, Hotelschool The Hague) επέλεξε τον φετινό νικητή.

Όλες οι φετινές υποψηφιότητες ήταν συναρπαστικές και άξιες του βραβείου. Ήταν μια δύσκολη απόφαση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ωστόσο, το EHMA Sustainability Award 2022 απονεμήθηκε στον κ.Μάρκο Τζαμαλή, Γενικό Διευθυντή Cretan Malia Park, Phāea Resorts, Μάλια, Κρήτης.

Ehma sustainability award by Diversey

 

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι που επιλέχθηκαν ήταν:

  • Ezio A. Indiani - Ξενοδοχείο Principe di Savoia, Μιλάνο, Ιταλία
  • Antonio Pellegrino - Vivosa Apulia Resort, Ugento, Lecce, Ιταλία
  • Στράτος Πατσάκης - Minos Beach art hotel / Bluegr Hotels and Resorts, Άγιος Νικόλαςο, Κρήτη, Ελλάδα
  • Fernando Rojo - SHA Wellness Clinic, Alicante, Ισπανία
  • Stephan J.A.B. Stokkermans - Grand Hotel Huis ter Duin, Ολλανδία.

 

Το Cretal Malia Park, ο φετινός νικητής, απασχολεί εργαζόμενους της τοπικής κοινότητας όπου είναι δυνατόν και τους στηρίζει με πολλές διαφορετικές πρωτοβουλίες. Το μοναδικό πρόγραμμα Phāea Farmers, έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει το προσωπικό του θερέτρου που καλλιεργεί επίσης τη γη του, όπως αυτό συμβαίνει κατά την περίοδο χαμηλής λειτουργίας του ξενοδοχείου. Μέσω συνεργασιών με ειδικούς γεωπόνους, αυτοί οι αγρότες εκπαιδεύονται σε μεθόδους βιώσιμης και βιολογικής γεωργίας και βιώσιμης χρήσης γης. Το πρόγραμμα δημιουργεί περισσότερη αξία, ενω παράγονται ποιοτικά προϊόντα. Έτσι το θέρετρο μπορεί να προμηθευτεί τα υψηλότερης ποιότητας τοπικά προϊόντα για χρήση στις κουζίνες, ενώ παρέχει στους επισκέπτες εμπειρίες φαγητού με φρέσκες, θρεπτικές και περιβαλλοντικά υγιεινές πρώτες ύλες.

 

Σχετικά με την EHMA

Η EHMA - European Hotel Managers Association ιδρύθηκε στη Ρώμη το 1974 από ορισμένα στελέχη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας αδιαμφισβήτητης επαγγελματικής δεοντολογίας με στόχο τη διατήρηση και την ενίσχυση της εικόνας της ξενοδοχειακής κληρονομιάς. Αποτελείται από υψηλού κύρους γενικούς διευθυντές ξενοδοχείων που προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν τον επαγγελματισμό τους και του προσωπικού τους στην πολυτελή φιλοξενία, προκειμένου να διατηρήσουν, να τελειοποιήσουν και να είναι πάντα πρωτοπόροι στις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πελάτες τους. Σήμερα, η Ένωση έχει σχεδόν 400 μέλη που εκπροσωπούν 23 ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων περίπου 300 είναι Γενικοί Διευθυντές πολυτελών ξενοδοχείων. Σε αριθμούς, αυτό αντιπροσωπεύει περίπου 300 ξενοδοχεία, 85.000 δωμάτια και 65.000 υπαλλήλους.