Η Solenis ολοκληρώνει την εξαγορά της Diversey έναντι 4,6 δισ. δολαρίων

Jul 05, 2023

Η συμφωνία συνδυάζει δύο ηγέτες του κλάδου σε γειτονικές αλλά άκρως συμπληρωματικές αγορές 

 

ΓΟΥΙΛΜΙΝΓΚΤΟΝ, Ντέλαγουερ (ΗΠΑ) — Η Solenis, κορυφαία εταιρεία παραγωγής ειδικών χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες που απαιτούν μεγάλη κατανάλωση νερού, ολοκλήρωσε την προαναγγελθείσα εξαγορά της Diversey Holdings, Ltd., με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 5η Ιουλίου, σε μια συναλλαγή που έγινε eξ’ολοκλήρου με μετρητά, η οποία αποτιμάται σε επιχειρηματική αξία περίπου 4,6 δισ. δολαρίων. Η Diversey είναι κορυφαίος πάροχος προϊόντων και τεχνολογιών υγιεινής, πρόληψης λοιμώξεων και καθαρισμού. 

 

Με την εξαγορά, η Solenis έχει εξελιχθεί σε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 130 χώρες με 71 εγκαταστάσεις παραγωγής και περισσότερους από 15.000 εργαζόμενους. Με έδρα το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, η Solenis εξαγοράστηκε από την Platinum Equity το 2021. Η Bain Capital, ο κύριος μέτοχος της Diversey, θα κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στη Solenis κατόπιν αυτής της συναλλαγής. 

  

«Αυτή η συγχώνευση καθιστά τη Solenis μια πιο διαφοροποιημένη εταιρεία με σημαντικά αυξημένη κλίμακα, ευρύτερη παγκόσμια εμβέλεια και τη δυνατότητα να προσφέρει μια ‘one-stop shop’ σειρά λύσεων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών και αντιμετωπίζουν θέματα διαχείρισης νερού, καθαρισμού και υγιεινής σε παγκόσμια βάση», δήλωσε ο John Panichella, CEO της Solenis. «Από κοινού, έχουμε δημιουργήσει ένα θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούμε να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις ισχυρές συνεργασίες μας με τους πελάτες, την πρωτοποριακή καινοτομία και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για να προωθήσουμε τη δυναμική τροχιά ανάπτυξης της Solenis. Με τη συνεχή υποστήριξη της Platinum Equity, έχουμε την πεποίθηση ότι θα μεγιστοποιήσουμε τις πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας».  

 

Ο Panichella δήλωσε ότι η προσθήκη της σειράς προϊόντων και τεχνολογιών καθαρισμού και υγιεινής της Diversey συμβάλλει στη δημιουργία ευκαιριών διασταυρούμενων πωλήσεων που θα καταστήσουν τη Solenis έναν ακόμη πιο σημαντικό συνεργάτη για τους πελάτες της. «Διαθέτουμε πλέον σημαντικά ενισχυμένες δυνατότητες για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αντιμετωπίσουν κρίσιμες προκλήσεις βιωσιμότητας, να μειώσουν τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καθαρότερου και ασφαλέστερου κόσμου», ανέφερε.  

 

«Πρόκειται για μια ευκαιρία μετασχηματισμού για τη συνένωση δύο καινοτόμων εταιρειών που αναπτύσσουν λύσεις για πολλές από τις πιο επιτακτικές προκλήσεις του κόσμου για περισσότερα από 100 χρόνια», δήλωσε ο Jacob Kotzubei, Συμπρόεδρος της Platinum Equity. «Με τη συνένωση των δυνάμεών τους, είναι σε καλύτερη θέση να επιταχύνουν τον ρυθμό προόδου σε ένα ευρύτερο φάσμα τελικών αγορών υψηλής ανάπτυξης». 

  

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δημιουργήσουμε μια μεγαλύτερη, πιο εκτεταμένη πλατφόρμα που θα δώσει στη Solenis ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να αναπτυχθεί τόσο οργανικά όσο και μέσω πρόσθετων εξαγορών σε βασικές και γειτονικές αγορές», πρόσθεσε ο Nathan Eldridge, Γενικός Διευθυντής της Platinum Equity. 

 

Σύμβουλοι 

 

Η BofA Securities, η Goldman Sachs και η Piper Sandler ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Solenis για την εν λόγω συναλλαγή. Η Gibson, Dunn & Crutcher LLP παρείχε νομικές συμβουλές και η Willkie Farr & Gallagher LLP παρείχε συμβουλές για τη δανειακή χρηματοδότηση της Platinum Equity και της Solenis. Η BofA Securities και η Goldman Sachs ανέλαβαν τη δανειακή χρηματοδότηση της εξαγοράς. 

 

### 

 

Σχετικά με τη Solenis 

Η Solenis είναι μια κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία παραγωγής ειδικών χημικών προϊόντων που επικεντρώνεται στην παροχή βιώσιμων λύσεων για βιομηχανίες που απαιτούν μεγάλη κατανάλωση νερού, μεταξύ άλλων οι καταναλωτικές, βιομηχανικές και θεσμικές αγορές, οι αγορές τροφίμων και ποτών, καθώς και οι αγορές πισίνας και σπα. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας, το οποίο ανήκει στην Platinum Equity, περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα χημικών ουσιών επεξεργασίας υδάτων, βοηθητικών μέσων επεξεργασίας, λειτουργικών πρόσθετων, καθαριστικών και απολυμαντικών, καθώς και συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Αυτές οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται από τους πελάτες για τη βελτίωση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας, την αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων, την προστασία των περιουσιακών στοιχείων των εγκαταστάσεων, την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη δημιουργία καθαρότερων και ασφαλέστερων χώρων. Με έδρα το Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ, η εταιρεία διαθέτει 71 εγκαταστάσεις παραγωγής στρατηγικά τοποθετημένες σε όλο τον κόσμο και απασχολεί εργαζόμενους που ξεπερνούν τους 15.000 επαγγελματίες σε 130 χώρες σε έξι ηπείρους. Η Solenis βραβεύτηκε το 2023 ως μία από τις καλύτερες διοικούμενες εταιρείες των ΗΠΑ. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Solenis, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.Solenis.com ή ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 

Σχετικά με την Platinum Equity 

Η Platinum Equity, η οποία ιδρύθηκε το 1995 από τον Tom Gores, είναι μια παγκόσμια επενδυτική εταιρεία με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση ύψους περίπου 36 δισ. δολαρίων και χαρτοφυλάκιο περίπου 50 εταιρειών εκμετάλλευσης που εξυπηρετούν πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η Platinum Equity ειδικεύεται στις συγχωνεύσεις, εξαγορές και εκμεταλλεύσεις — μια στρατηγική που φέρει το σήμα κατατεθέν της και την ονομασία M&A&O® — και εξαγοράζει και εκμεταλλεύεται εταιρείες σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών αγορών, όπως η μεταποίηση, η διανομή, η μεταφορά και η εφοδιαστική, η ενοικίαση εξοπλισμού, οι υπηρεσίες μετάλλων, τα μέσα ενημέρωσης και η ψυχαγωγία, η τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες και άλλοι κλάδοι. Τα τελευταία 27 χρόνια η Platinum Equity έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 350 εξαγορές. 

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Solenis 

Catherine Abernathy 

+1 904-910-1071 

 

Platinum Equity  

Dan Whelan 

+1 310-282-9202