Οδηγίες Επαναλειτουργίας της Επιχείρησή σας

Diversey Reopening Guidelines Diversey Reopening Guidelines

Είστε έτοιμοι να ανοίξετε τις πόρτες σας ξανά;

 

Έχοντας περάσει από μια περίοδο αναστάτωσης με υψηλή αβεβαιότητα, οι παρακάτω 10 συμβουλές για την επαναλειτουργία της αγοράς μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε τους κινδύνους, να μετρήσετε την καθημερινή πρόοδο και να βελτιστοποιήσετε τις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης. Εργαστείτε ως ομάδα για έναν κοινό στόχο και ενισχύστε το ηθικό του προσωπικού σας.

Reopening guidelines

Οι ειδικοί μας στην υγιεινή, την πρόληψη λοιμώξεων και στις λύσεις καθαρισμού είναι εδω για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον. Μαζί θα βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών, την ασφάλεια και την φροντίδα σας, με μοναδικές τεχνολογίες μας όπως τo Oxivir®. Θα είμαστε μαζί σας σε κάθε σας βήμα. Ό,τι κάνουμε έχει στόχο την προστασία και την φροντίδα των ανθρώπων καθημερινά.

Βρείτε όλες τις απαντήσεις χρησιμοποιώντας το checklist των 10 ερωτήσεων

 

1. Ποιες είναι οι κυβερνητικές απαιτήσεις σχετικά με τον κλάδο μου;

Οι οδηγίες τόσο για το SARS όσο και για το SARS-CoV-2 επικεντρώνονται στην προστασία μολυσμένων περιοχών από ενεργούς ιούς. Εξασφαλίζουν ότι το προσωπικό και οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν με ασφάλεια σε ένα κτίριο για να συνεχίσουν τις κανονικές εργασίες ή τις δραστηριότητες αναψυχής, όπως έκαναν πριν από την πανδημία.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε άλλες σημαντικές, υποστηρικτικές πληροφορίες και συνδέσμους προς τις τοπικές αρχές και οδηγίες CDC.

 

Οδηγίες ΠΟΥ    Οδηγίες ECDC    ΕΟΔΥ

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

 

2. Ποια είναι τα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα για τον καθαρισμό και την απολύμανση;

Η Diversey συνιστά τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των περιοχών εντατικά, με ιδιαίτερη έμφαση στην απολύμανση των σημείων υψηλής συχνότητας αφής. Είτε δραστηριοποιείστε στον Κλάδο Φιλοξενίας, είτε διευθύνεται ένα Σχολείο, ένα Γυμναστήριο ή ένα Bar, έχουμε δημιουργήσει για κάθε κλάδο συγκεκριμένες οδηγίες για την επαναλειτουργία της επιχείρησή σας.

Reopening cleaning wallchart

Οι οδηγίες είναι στη διάθεσή σας για να προετοιμαστείτε εγκαίρως.

 

Βρείτε εδώ τα εκπαιδευτικά υλικά 

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

 

3. Ποια είναι τα απαραίτητα ΜΑΠ που πρέπει να διαθέτω;

 • Τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) πρέπει να έχουν αποφασιστεί νωρίτερα και να είναι διαθέσιμα, ώστε να μην υπάρξουν ερωτήσεις ή καθυστερήσεις.
 • Το προσωπικό θα χρειαστεί εκπαίδευση στην χρήση των ΜΑΠ, συμπεριλαμβανομένου του σωστού τρόπου να τα φορέσει, να τα βγάλει, του πώς να τα συντηρήσει και του σωστού τρόπου να τα απορρίψει.
 • Η αποτελεσματική υγιεινή των χεριών είναι επίσης ζωτικής σημασίας, πριν και μετά τη χρήση γαντιών.
 • Οι εργαζόμενοι μπορεί να χρειάζονται ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα μέσα, ανάλογα με τα παθογόνα με τα οποία πιθανόν να έρχονται σε επαφή
  • Γάντια μιας χρήσης
  • Μάσκα προστασίας
  • Γυαλιά ασφαλείας
  • Ποδιά
Reopening team and customers safety

 

Τα προτεινόμενα προϊόντα μας είναι πολύ ασφαλή υπό κανονική χρήση. Ορισμένα επικίνδυνα υλικά μπορεί να απαιτούν προληπτικά μέτρα, όπως αερισμό ή χρήση γυαλιών, γαντιών ή άλλου εξοπλισμού ατομικής προστασίας. 

Μάθετε ποια ΜΑΠ χρειάζεστε για τα προϊόντα σας ελέγχοντας τα Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας (SDS) των προϊόντων.

 

Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας (SDS)

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

 

4. Το προσωπικό μου είναι πλήρως εκπαιδευμένο σύμφωνα με τα τελευταία πρωτόκολλα καθαρισμού & απολύμανσης;

Όταν εκπαιδεύεται και προετοιμάζεται το προσωπικό σας να ανοίξει τις πόρτες, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε τη διαδικασία καθαρισμού δύο βημάτων. Λάβετε υπόψη ότι όταν χρησιμοποιείται ένα απολυμαντικό καθαρισμού 1 σταδίου, τότε απαιτείται ένα σκούπισμα της επιφάνειας. Όταν εκπαιδεύεται και προετοιμάζεται το προσωπικό σας για το άνοιγμα της επιχείρησής σας, σε 2σε1 καθαριστικό απολυμαντικό θα βελτιστοποιήσει την αποτελεσματικότητά σας, επιτρέποντάς σας να υποδεχτείτε και πάλι τους επισκέπτες σας. 

Για να κατανοήσετε ποια είναι τα Σημεία Υψηλής Συχνότητας Αφής, που πρέπει να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε, την συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, που να παρέχετε λύσεις υγιεινής χεριών και ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείτε για την αντιμετώπιση των παθογόνων μικροοργανισμών όπως ιών (π.χ. κορονοϊών), η Diversey παρέχει δωρεάν οδηγίες εκπαίδευσης.  

Κάντε κλικ παρακάτω για να κατεβάσετε το δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό σας.

 

Βρείτε εδώ τα εκπαιδευτικά υλικά 

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

 

5. Ποια είναι τα κατάλληλα, πιστοποιημένα καθαριστικά και απολυμαντικά επιφανειών;

Οι επιφάνειες που αγγίζονται συνήθως πρέπει να καθαρίζονται όταν είναι ορατά λερωμένες και να απολυμαίνονται τακτικά χρησιμοποιώντας ένα καταχωρημένο απολυμαντικό που είναι αποτελεσματικό ενάντι των κορονοϊών. 

 • Βεβαιωθείτε ότι στις εισόδους ή σε κοινόχρηστους χώρους υπάρχει διαθέσιμο απολυμαντικό προϊόν με πανάκια μιας χρήσης ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει.
 • Καθαρίστε και απολυμάνετε όλους τους κοινόχρηστους χώρους συχνά, καθώς επίσης αντικαστήστε τα εργαλεία καθαρισμού ή απολυμάνετε τα μηχανήματα αρκετές φορές την ημέρα ή κάθε ώρα, ανάλογα με την κίνηση που υπάρχει στην εγκατάσταση. 

 

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

 

6. Ποιες είναι οι κατάλληλες λύσεις για την αποτελεσματική υγιεινή των χεριών;

Smart Handwashing System Diversey

Η ασφάλεια ξεκινάει από την υγιεινή των χεριών.

Καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα άτομα πρέπει να εξασκούν την υγιεινή των χεριών για να αποτρέψουν την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών σε άλλους.

1. Πλένετε τα χέρια σας τακτικά με σαπούνι και νερό.

2. Απολυμάνετε με ένα αντισηπτικό χεριών αν δεν είναι δυνατή η χρήση σαπουνιού και νερού στο σημείο που βρίσκεστε.

3. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει προσβάσιμο αλκοολούχο αντισηπτικό χειρών για τους επισκέπτες στις εισόδους

Μάθετε περισσότερα για την υγιεινή των χεριών.

 

Μάθετε Περισσότερα για το σύστημα IntellicareTM 

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

 

7. Ποιες είναι οι υπενθυμίσεις, σημάνσεις που πρέπει να υπάρχουν στο χώρο για να διασφαλίσω ότι η επιχείρησή μου θα είναι καθαρή και ασφαλής;

Για να καθησυχάσετε τους επισκέπτες και το προσωπικό σας, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε σημάνσεις και επικοινωνιακά υλικά σε γραφεία και σε πίνακες ανακοινώσεων. Αυτά πρέπει να βρίσκονται γύρω από τους χώρους υποδοχής, αίθουσες συσκέψεων και σε χώρους κουζίνας και εστιατορίου, σε όλους τους ορόφους της εγκατάστασης. 

Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό έχει στη διάθεσή τους τα σωστά προϊόντα για να καθαρίσει το χώρο εργασίας του. Προσθέστε πανάκια μιας χρήσης, αξιόπιστα dispenser σαπουνιού, αντισηπτικών και κρέμα χεριών στους διάφορους σταθμούς.

How to use disinfecting wipes at the office

Μάθετε περισσότερα για το Diversey Shield.

 

Ανακαλύψτε το Diversey Shield

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

 

8. Πως θα διασφαλίσω ότι ο εξοπλισμός για τον καθαρισμό είναι έτοιμος και λειτουργικός;

Για να επανεκκινήσετε την επιχείρησή σας είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι ο εξοπλισμός σας είναι έτοιμος και πλήρως λειτουργικός. 

Ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες για ασφαλή καθαρισμό και προετοιμασία.       

Μην ξεχνάτε για τα χημικά σας:

 • Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης των χημικών προϊόντων.
 • Απορρίψτε τα καθαριστικά επιφανειών που είναι ανοιχτά για πάνω από 2 χρόνια.
 • Απορρίψτε το διάλυμα προϊόντος που έχει μείνει στις φιάλες - ψεκαστήρες από το περασμένο διάστημα (καθαρίστε τις φιάλες για να μειώσετε τον κίνδυνο δημιουργίας μικροβίων).
 • Καθαρίστε τα στόμια των δοσομετρητών. 

 

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

 

9. Διαθέτω επαρκείς προμήθειες για τον καθαρισμό και την απολύμανση;

 • Θα πρέπει να προετοιμάσετε την επάρκεια των προμηθειών για τον καθαρισμό και την απολύμανση και να γνωρίζετε τους χρόνους παράδοσης που απαιτούνται για αυτά εκ των προτέρων. Λάβετε υπόψη σας τα εγκεκριμένα απολυμαντικά, τα προϊόντα για την υγιεινή των χεριών, τα πανάκια μιας χρήσης, προϊόντα καθαρισμού, χειροπετσέτες, σακούλες απορριμμάτων, χαρτί υγείας, ΜΑΠ και οποιοδήποτε εργαλείο καθαρισμού.  
 • Το πλάνο σας θα πρέπει να περιλαμβάνει την ποσότητα που πρέπει να παραγγείλετε και το πότε να κάνετε επαναλητπική παραγγελία. Παρακαολουθήστε το απόθεμα προσεκτικά τις πρώτες εβδομάδες και φτιάξτε ένα πλάνο προσαρμογής στη νέα κατάσταση.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

 

10. Διαθέτω ένα σύστημα ελέγχου για να διασφαλίσω ότι οι διαδικασίες που ακολουθώ τηρούνται πλήρως;

Οι έλεγχοι είναι ένα εργαλείο για να ελέγξετε αντικειμενικά εάν ο καθαρισμός και η απολύμανση γίνεται με τον σωστό τρόπο και με τη σωστή συχνότητα.

Οι πτυχές που πρέπει να ελεγχθούν μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • Εφαρμογή αυξημένων διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης
 • Χρήση αποτελεσματικών προϊόντων για κάθε εργασία καθαρισμού και απολύμανσης
 • Διάθεση της σωστής ποσότητας, αποθέματος προϊόντων και ΜΑΠ
 • Επαρκώς εκπαιδευμένο προσωπικό με τακτικές υπενθυμίσεις στις ορθές διαδικασίες

Οι έλεγχοι από εξωτερικούς φορείς συμβάλλουν διαβεβαίωση και του προσωπικού σας, αλλά αποτελούν και ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να κάνετε τις προσπάθειές σας ορατές στους πελάτες και τους επισκέπτες σας.

Cleaning auditing system Diversey

Μάθετε περισσότερα για το Diversey Shield.

 

Ανακαλύψτε το Diversey Shield

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

 

 

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας ειδικός της Diversey θα απαντήσει με χαρά στις ερωτήσεις σας!